Reklama
 
Blog | Jaroslav Cerman

Průvodce internetem starého muže

Jednoduše řečeno, na internetu je všechno špatně. Pokusím se ale psát o stránkách, kterým byste se určitě měli vyhnout. Problém internetu je, že je plný idiotů, co píšou věci pro jiné idioty. Když chci něco vědět, někoho se přeci zeptám nebo si to přečtu v knihovně. Koupil jsem si za těžké peníze kdysi všechny svazky Ottovy encyklopedie v roce 1934 a jestli tam něco není, tak to nestojí za vědění.

 

A lidi budou dřív chodit po měsíci než budu používat Facebook.

Google

Když jsem byl malý a chtěl jsem něco vědět, byl jsem zbit za přílišnou zvědavost. To je problém dnešních mladých, „googlí“ si odpovědi na všechno. Kdyby museli jít do knihovny než se zeptají na nějakou blbost, ptali by se na blbosti mnohem méně.

Google Obrázky

K ničemu. Jednou jsem si chtěl prohlédnout rybářské nádobíčko a místo toho tam bylo dvanáct tisíc obrázků penisů. Za to by měli někoho pověsit.


Blogy

Jednou jsem četl blog kohosi, kdo si koupil šálu a na třicet odstavců se rozepsal kde si ji koupil a jak se přitom cítil. Když já si naposledy v roce 1957 koupil šálu, tak jsem ji prostě nosil. Tečka.

Reklama

Chatroomy

Pokud bych si chtěl povídat s cizinci, vezmu si telefon a budu mačkat náhodná čísla. Jednou jsem chatroom vyzkoušel a mluvil jsem s mužem, co tvrdil že mu je 50 let, je obézní a žije v Žabovřeskách. Jenže na internetu může lhát každý, že jo. Za nás se lháři věšeli na kandelábry.

 

Dal bych ti provaz, mladej.

Twitter

Proč bych proboha chtěl, aby někdo věděl co dělám? Nechodím po obchodě a nekřičím na všechny „Kupuji si pomeranče!“, tak proč bych to dělal na internetu? Když jsem byl malý, tak nás za tyhle drzosti pořádně zbili nebo nám dali provaz. Někdy po válce nebo před ní, teď nevím, když jsem chodil do školy jsem omylem postřelil kamaráda podomácku vyrobeným lukem do nohy. Jeho rodiče zavolali policii nebo Wehrmacht, teď už nevím, ale unikl jsem jen o vlásek a celá vesnice mi říkala Vilém Tell. Kde jsem to byl? Jo, že Twitter je hloupost.

Koupelnová předložka

Tohle teda s internetem nijak nesouvisí, ale opravdu je pro lidi tak těžké když se vysprchují někam tu mokrou předložku pověsit? Je pak celá vlhká a čvachtá a to mi vadí. Dal bych jim provaz.

Facebook

Mám fotoalbum plné fotek lidských obličejů ve své knihovničce a neotevřel jsem ho od roku 1957. Tak proč bych to měl chtít na internetu? Vždyť tam ani nejsou hezcí lidé. Zkusil jsem Facebook jen jednou a netrvalo to ani pět minut a někdo mě šťouchnul. Je snadné být hrdina na internetu. Na provaze už tolik ne.

Email

Nechápu to. Přichází mi tam jen obrázky koček a reklamy na Viagru. Nalepil jsem si na modem nálepku „Žádný reklamní tisk“, ale je jim to evidentně jedno.